Artwork seating

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link

Consultation has concluded

The City has been donated four industrial inspired seating pieces (donated by 500 Hay Street).

The four functional artworks are designed by Paul Caporn and Tee Ken Ng and are inspired by building air intakes including air vents, louvres and pipeworks and incorporates timber seating elements. The bold colour palette used on the artworks is traffic red, signal red and signal yellow with timber components.

Previous consultation has highlighted the wish for more seating within the Subiaco town centre. Consultation on this project closed on Sunday 19 July 2020.

Update

  • The seating has now been installed, and you can read all about it by clicking here.

When selecting the proposed locations the City was guided by:

  • size of the artwork seating (2.8m x 2.6m)
  • location of underground services (installation requires groundwork)
  • site needs to be relatively flat and have a surface that the artworks can be securely anchored to
  • areas where seating would be useful
  • areas that allow for adequate sight lines
  • areas that allow for adequate pedestrian flow, and
  • an area that accommodates the visual aesthetics of the artwork design.

Why were these donated?

In 2017 the developers of 500 Hay Street commissioned the artwork to be designed and manufactured with the intent of installing them in the suspended slab over the below ground car park. The artworks were to form part of the public seating through the arcade connecting Hay Street and Railway Road however the artworks are no longer required in this area, and were donated to the City of Subiaco to enhance the surrounding streetscape.

The City has been donated four industrial inspired seating pieces (donated by 500 Hay Street).

The four functional artworks are designed by Paul Caporn and Tee Ken Ng and are inspired by building air intakes including air vents, louvres and pipeworks and incorporates timber seating elements. The bold colour palette used on the artworks is traffic red, signal red and signal yellow with timber components.

Previous consultation has highlighted the wish for more seating within the Subiaco town centre. Consultation on this project closed on Sunday 19 July 2020.

Update

  • The seating has now been installed, and you can read all about it by clicking here.

When selecting the proposed locations the City was guided by:

  • size of the artwork seating (2.8m x 2.6m)
  • location of underground services (installation requires groundwork)
  • site needs to be relatively flat and have a surface that the artworks can be securely anchored to
  • areas where seating would be useful
  • areas that allow for adequate sight lines
  • areas that allow for adequate pedestrian flow, and
  • an area that accommodates the visual aesthetics of the artwork design.

Why were these donated?

In 2017 the developers of 500 Hay Street commissioned the artwork to be designed and manufactured with the intent of installing them in the suspended slab over the below ground car park. The artworks were to form part of the public seating through the arcade connecting Hay Street and Railway Road however the artworks are no longer required in this area, and were donated to the City of Subiaco to enhance the surrounding streetscape.